Wat te doen bij een verkeersboete?

de Vries van Spanje blog verkeersboete

Royce de Vries

16/12/22

Wat te doen bij een verkeersboete?

Sinds februari 2022 ben ik ambassadeur van verkeersboete.nl. Als advocaat mag ik – behoudens enkele uitzonderingen – niet procederen op basis van no cure no pay. Verkeersboete.nl mag dat wel. Als een boete ongedaan wordt gemaakt, betaalt de overheid hier een vaste vergoeding voor. Als de boete onverhoopt in stand blijft, rekent verkeersboete.nl geen kosten. Verkeersboete.nl bestaat sinds 2014 en is opgericht door Nick Voorbach.

Er worden jaarlijks 10 miljoen verkeersboetes opgelegd. De officier behandelt ieder jaar bijna een half miljoen bezwaren. De kans is dus groot dat er ergens iets misgaat. Verkeersboete.nl heeft zich volledig toegelegd op het maken van bezwaar en kent daarom de klappen van de zweep. Wist u bijvoorbeeld dat u – in beginsel – altijd moet worden aangesproken door een agent als u een vermeende verkeersovertreding begaat? Dit heet een staandehouding en is bij wet verplicht.

Verkeersboete.nl behandelt alle verkeersboetes herkenbaar aan de letter ‘M’ rechtsboven op de brief van het CJIB. Denk aan boetes voor rood licht, niet handsfree bellen of te hard rijden. Gemiddeld wint verkeersboete.nl 1 op de 4 zaken. Als advocaat vind ik het belangrijk dat een ieder recht heeft op gespecialiseerd bijstand. Verkeersboete.nl geeft die bijstand aan iedereen met een onterechte boete.

Op het Youtube-kanaal van verkeersboete.nl en op diens website staan veel blogs met handige tips voor het maken van bezwaar tegen verkeersboetes. Heb je een boete ontvangen? Dan weet je waar je moet zijn.

Royce de Vries

Sluit

Deel dit bericht op social media

Kopieer de URL uit bovenstaand vak. Of gebruik uw browser share optie.