Team

De Vries Van Spanje team

Annemiek van Spanje

advocaat / partner

Annemiek van Spanje houdt zich bezig met het strafrecht in het algemeen en het slachtofferrecht in het bijzonder. Zij voelt zich betrokken bij cliënten die strijden voor principiële zaken of uit gevoel voor rechtvaardigheid. 

Annemiek is haar carrière ooit begonnen bij een anti-doodstraf advocatenkantoor in de Verenigde Staten, waar zij zich maandenlang vastbeet in het politieonderzoek van een terdoodveroordeelde cliënt.

Naast de beroepsopleiding advocatuur volgde zij als advocaat-stagiaire ook nog een L.L.M. Internationaal Strafrecht aan de prestigieuze Columbia Law School in New York waar zij in 2010 werd toegelaten. Zij heeft deze studie naast haar werk als advocaat cum laude afgerond. In 2018 volgde zij de opleiding slachtoffer- en letselzaken om niet alleen verdachten, maar ook slachtoffers of nabestaanden in strafzaken te kunnen bijstaan. Daar ligt nu het zwaartepunt van haar praktijk.

Annemiek is lid van LANGZS; het landelijk advocaten netwerk gewelds- en zeden slachtoffers. Daarnaast is zij bestuurslid van de Peter R. de Vries Foundation. Deze foundation houdt zich onder andere bezig met het uitloven van hoge beloningen voor dé tip die leidt naar de oplossing in geruchtmakende cold cases en/of onopgeloste misdrijven.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten staan de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene rechtspraktijk 
  • Strafrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Royce de Vries

advocaat / partner
Royce de Vries

Joe Jay de Haas

Advocaat
Joe Jay de Haas

Kübra Gögdas

Advocaat

Sylvia van der Poel

office manager
Sylvia van de Poel
Sluit

Deel dit profiel

Kopieer de URL uit bovenstaand vak. Of gebruik uw browser share optie.